Saxar och knivar

Eggarna till frisörsaxar har två modeller och det är viktigt att du som frisör gör ett medvetet val.
* Konvexa saxar är rakbladsvassa och har en låg vinkel.

* Flatsslipade med en tvärare vinkel. 

Dessa är enligt vår information är ovanstående de mest vanliga modellerna men självklart finns det fler modeller så som chunkers, Slice-, Efillarsaxar.

Frisörsaxar med konvexslipad egg är en tyst, mjuk och effektiv sax som passar för alla och de flesta klippsätten som torr-, våt- och sliceklippning men ofta vanligt att de skadas och kan upplevas som slöa.

Frisörsaxar med flatslipad egg fungerar till både våt- och torrklippning men är en aning mer begränsade då eggarna inte är lika skarpa.

Klippsaxar tillhör den vanligaste klippsaxen och den håller otroligt länge. Finns i olika eggtyper, ergonomiska och är utformade för att kunna ditt arbete som frisör på detta bra sätt.

Undantag från distanslagens ångerrätt. 
Som privatperson har du alltid rätt att ångra dig men under denna kategori ingår ej din ångerrätt utan vi anser att den är ett undantag enligt 2 kap. 11 § punkt 1, då vi tar hem denna för dig som privatperson för din order och den inkluderas i varugruppen ”hälso- eller hygienskäl” men omöjliga att plombera. I och med att du beställer ingår du avtal att detta godkänns av dig. En anledning till detta är att vi har fått tillbaka saxar som bevisligen har använts men som nekas av kund och under rådande Covid-19 bedömer vi detta som ytterst olämpligt. 


Vi ber om ursäkt att vi känner att det är nödvändigt med detta undantag. Mer information kring ångerrätt får du på "hej konsument".